torstai 17. tammikuuta 2019

Viikot 1-3



Vuosi on saatu vaihdettua ja lomalaiset ovat palanneet pikkuhiljaa hoitoon.
Ensimmäisellä viikolla vaihdettiin joulunajan kuulumiset. Lapsilla olikin paljon kerrottavaa joulusta ja loma-ajan tekemisistä. Vesiväreillä lapset tekivät hammasharjaa käyttäen näyttäviä kuvia ilotulituksista.

 
 
Loman aikana oli tullut paljon lisää lunta, joten lumileikit pihalla ja lumikasoissa olivat mieluisia. Varsinkin liukureilla ja pulkilla laskeminen on kivaa. Pulkilla voi myös harjoitella pystyssä taiturointia.


 



Liukurilla laskeminen on yksi lasten suosikeista ulkoleikeistä. Kukkokoulun mäessä käytiin taas laskemassa. Mäkeä voi laskea yksin, kaksin tai junana. Mäestä voi myös laskea nakki, pihvi ja sämpylä, jotka laskevat uuniin. Vain mielikuvitus on rajana.
 



Minieskareiden uimakoulu jatkui. Olipa taas mukavaa käydä pulikoimassa. Meidän ryhmä onkin todella taitava uimariporukka. Rohkeutta ja taitoa on tullut paljon kaikille lisää.
 













 
 Kaikki lapset saivat osallistua sadutukseen. Sieltä tulikin monta lasten keksimää satua.
 Tässä yksi mainioista tarinoista:

100 KOIRAA
Kun isäntä tuli taloon, äitikoira oli synnyttänyt 100 lasta. Sellasia kilttejä ja yhen kerran kaatanut kerrossängyn, repinyt tapetteja. Isä tuli taloon ja hämmästyi, mitä täällä tapahtuu. Nyt olette kyllä arestissa. Koirat ei halunnut. Emästä sanoi, että kyllä joutui. Sitten isäntä oli vihainen. Koirat meni ulos, sitten tuli jättimäinen koira, joka oli pullea, 100 kiloa. Sitten se jättiläiskoira oli vihainen. Sitten ne pienet koirat koputti ovelle ja sanoi: voisinko tulla sisälle. Sai tulla ja äiti sanoi niille kauniita unia ja iskä sanoi hyvää yötä.
LOPPU



Lelupäivinä lapset toivat päiväkotiin taas mieluisia leluja. Saimmekin ihastella erilaisia uusia ja vanhoja leluja, joita lapset mielellään esittelivät muille. Omilla leluilla tulikin mukavia leikkejä.
Tässä osa lelupäivän leluista:







































































Leikkien välissä lapset tekivät suolamaalausta. Aiheena oli talvinen taivas. Lopputuloksena oli kauniita töitä, joita kelpaa ihastella seinällä.


 


 Lelupäivän leluista lapset saivat ottaa ipadilla kuvia ja käsitellä niitä Chatterpix-ohjelmalla. Ohjelmalla sai kuvat puhumaan itse nauhoitettua ääntä. Kuvia sai myös koristeltua ja niihin sai vaihtaa mieleisen taustan.

 
 
Lukupäivänä luimme pienissä ryhmissä kirjoja. Kirjojen aiheina oli mm. ystävyys. Osa lapsista halusi aikuisen lukemisen jälkeen vielä katsoa kirjaa yhdessä ja jutella tarinasta.
 
 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti