keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Viikot 49-51



Viikot 49-51

Joulukuu on alkanut ja lasten valmistamat tontut ovat päässeet ilahduttamaan kaikkia hyllyn päälle. Kylläpä tulikin ilmeikkäitä ja persoonallisen näköisiä tonttuja.
 
 
 
Lasten kanssa huomattiin maanantai aamuna, että leivinuunin alle oli ilmestynyt punainen verho, pieni pussi ja lyhty. Verhon takaa löytyi pienet huonekalut ja tuikkukynttilä. Tipsuttaja oli muuttanut päiväkotiin. Pienestä pussista löytyi kirje, joka luettiin ennen ruokailua kun kaikki olivat paikalla. Tipsuttaja lupasi kirjoitella lapsille pitkin joulukuuta.
 
 
 
Itsenäisyyspäivän kunniaksi lapset värittivät Suomen lipun. Yhdessä mietittiin mm. kuka on Suomen presidentti ja mistä Suomen lipun värit tulevat.
 
 
 
 
Vihdoin saimme luntakin maahan ja päästiin leikkimään pihalla talvileikkejä. Pihasta löytyy pieni mäki, josta saa sen verran vauhtia, että voi pulkalla laskea mäkeä. Taitavimmat osaavat laskea jo seisaallaan. Myös kelkat ovat olleet kovassa käytössä.


 
 
Tämän kertainen retkikohde oli kahtena perjantaina Kukkokoulun pihalla oleva mäki. Lapset pääsivät laskemaan liukureilla kunnon mäkeen. Hauskaa tuntui olevan ja retkeltä palasikin nälkäisiä, väsyneitä ja omenaposkisia lapsia. "Hiio hoi, hauskuuksia horisontissa" kuului mäestä.
 
 
  
Lapset saivat tuoda päiväkotiin omat tonttulakit. Meillä onkin ollut paljon tonttupuuhaa parin viikon aikana. On ollut mm. tonttujumppaa, on luettu jouluisia kirjoja sekä loruja ja laulettu sekä soitettu joululauluja. Tai sitten on voinut vain leikkiä tonttulakit päässä.
 



Varhaiskasvatus järjesti 11.12. Lasten kauneimmat joululaulut Juvan kirkossa. Joululauluihin meidät johdatti pastori Saku Lemmetyinen ja kanttori Pertti Laamanen. Lauloimme siellä monta kaunista joululaulua ja samalla ihmettelimme kirkon kokoa ja kauneutta.

 
 

 Seurakunnan lastenohjaaja Helena Leikas kävi kertomassa päiväkodilla meille joulun kristillisen sanoman.

 
 
 Tipsuttaja-tonttu sanoi meille hyvästit ja lähti auttamaan pukkia Korvatunturille. Lähtiessään hän oli jättänyt lapsille yhteisesti pari pakettia. Paketeista löytyi kirjoja ja dinosauruksia.



Joulun kunniaksi tarjosimme pihalla lapsille ja lasten hakijoille jouluglögit ja piparit. Piparit oli lasten itse leipomia.

 


Jouluruokailu katettiin juhlavasti pitkiin pöytiin. Paikat oli merkitty paikkakorteilla ja taustalla soi joulumusiikki. Ruokailussa saimme nauttia kaikkia perinteisiä jouluruokia.

     Tästä onkin hyvä virittäytyä joulun viettoon. Blogia jatketaan taas tammikuussa.


 
Pikkuinen tonttu hyppeli näin
jalassa tossut väärinpäin.
Pikkuinen tonttu huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
Tip tap, huuteli näin,
tip tap, huuteli näin:
Tästä se joulu alkaa!
 


Oikein Iloista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2019!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti