perjantai 30. marraskuuta 2018

Viikot 47-48



 Marraskuun loppupuolella aloimme valmistautua jouluun lasten kanssa.
 Ensiksi aloittelimme lasten kanssa jouluisia askarteluja. Minieskarit tekivät omat, vähän vaikeammat tontut, liimaamalla lankaa paperirullan päälle ja muut lapset käyttivät omaa kättä tontun mallina. Tonttujen teossa oli monta vaihetta ja niitä tehtiinkin monessa osassa ja monena päivänä.
 


Päiväkodille oli tullut myös jännittävää postia. Esikossa jo vuosia joulukuun aikaan asustellut Tipsuttaja-tonttu lähetti meille kortin. Hän kertoi tietävänsä nyt uuden osoitteen ja lupaili tulla taas joulun alla vierailemaan. Saa nähdä näemmekö vilauksen Tipsuttajasta tänä vuonna.

 

Lasten oikeuksien päivänä 20.11. kävimme lasten kanssa läpi mitä oikeuksia kaikilla maailman lapsilla on. Oikeuksia onkin paljon ja laitoimme ne seinälle muistuttamaan niiden tärkeydestä.



Perjantaina kävimme koko päiväkodin porukalla Sampolassa tanssimassa. Tanssia meille ohjasi Tarja Himanen. Tanssimme mm. Pylly-, Huivi- ja Haitanssia sekä Kreikkalaista tanssia ja Kiusaamisen lopetus tanssia. Kaikki viihtyivät tanssituokiossa ja saivat osallistua omien taitojen mukaan.


 

Marraskuun viimeisellä viikolla aloitettiin joululeipomiset piparien leipomisella. Jokainen sai käydä vuorollaan leipomassa. Kyllä tulikin paljon pipareita. Ja tietenkin taikinaa sai myös maistaa.

 
 
 
Päiväkodilla kävi Kirjaston väkeä vierailulla. He esittivät aamupäivän aikana Ketunpentu- esityksen, lukivat kirjaa ja saduttivat lapsia. Lapset saivat myös askarrella itse keppinuket ja esittää niillä esityksiä.

 

 
 
 
 
Perjantaina sytytimme ensimmäisen adventtikynttilän.
 
Oikein hyvää Joulun odotusta!
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti