perjantai 31. toukokuuta 2019

VIIKOT 21-22




 Meilläpä olikin mielenkiintoista katseltavaa yhtenä iltapäivänä. Läheisessä lehtikuusessa keikkui metsuri ja sahasi oksia alas. Lopuksi koko kuusi rymähti nurin.

Metsäretkipäivinä löytyi taas metsästä kaikenlaista ihmeteltävää ja touhua. Ketunleivät kukkivat kauniisti ja niistä tehtiin mm. leikkiruokaa. Vanhoista kannoista löytyi mm. matoja ja hirvittävän myrkyllisiä hämähäkkejä.

Välillä oli mukavaa pötkähtää mustikan varpujen sekaan ja katsella miltä maailma näyttää alhaalla. Puun oksantynkiin oli kiva laittaa tavaroita esim. aseita esille.
 
 
Kotimatkalla päiväkotiin löytyi Juvan alueelle erikoinen "kännykkäpuu". Näitä erikoisia puita lapset ovat löytäneet ennenkin, mm "lapaspuu" ja "sahapuu".

Seuraavissa kuvissa leikkipäivien touhuja.

 Päiväkodin pihassa on vilahdellut välillä utelias kissa. Välillä se on uskaltautunut ihan oven taakse seuraamaan lasten tekemisiä. Pihalta löytyi myös pullea etana. Kun kysyttiin tuleeko pouta, etana näytti sarvillaan vastauksen.

Voikukista syntyi aikuisen kädessä hieno kukkaseppele. Pihalta on kerätty innokkaasti kaikenlaisia ötököitä "luuppipurkkeihin". Niissä on suurennuslasin läpi mukava tutkia saalista.
 
Pitkästä aikaa kuunneltiin diasatu. Sadun nimi oli kesäinen "Kielotyttö". Sadun lopuksi juteltiin ja muisteltiin sadun tapahtumista. Sen jälkeen kaikki halukkaat  saivat tehdä varjokuvia diaprojektorin valossa.


Minieskareiden läksiäisissä ohjelma oli juhlasankareiden itsensä toivoma. Yhdessä leikittiin laululeikit Prinsessa Ruusunen ja 3 pukkia. Koiraräppi kuunneltiin ja laulettiin levyltä. Kaikista parasta oli monen mielestä JVG:n Ikuinen vappu- kappale, joka tanssittiin yhdessä. Jokainen eskariin lähtijä sai muistoksi vielä kortin ja muut lauloivat minieskareille laulun "Suljen ihanan soittorasian"sekä otettiin yhteiskuva. Ja lopuksi tietysti herkkuja; pikkuleipiä, mehua ja mehujäätä. 
 
 
 
 Juvan kaikki esikouluun lähtevät lapset viettivät sateisen, mutta mukavan aamupäivän ulkoillen. Paikkana oli Campingin alue. Toimintana oli leikkivarjo, polttopallo, saippuakuplien puhaltelu, tarkkuusheitto kävyillä ja puuhippa. Ruokailu järjestettiin myös retkiruokailuna. Eläkeläiset olivat paistamassa meille makkaraa ja tekivät sämpylöitä. Jälkiruokana oli banaania ja porkkanaa. Ruokailutarvikkeet tulivat Juvakodilta. Lopuksi kaikki saivat Vuoden Iskät ry:n lahjoittamat frisbeet.
 Kaikilla tuntui olevan mukavaa ja reipas ulkoilu väsytti niin, että osa meinasi jo linja-autossa torkahtaa.
 
Tässä oli tämän toimintakauden viimeinen blogijulkaisu. Paljon on mahtunut tähän kauteen huisketta ja touhua. Kiitos blogin lukijoille ja lapsille jotka kuvissa seikkailevat.
 
Oikein hyvää kesää kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti