perjantai 17. toukokuuta 2019

Viikot 19-20




Kylläpä vaan on tänä keväänä talvi pistänyt keväälle hanttiin. Taas saimme leikkiä lumileikkejä keskellä kevättä. Jokohan nyt olisi viimeiset lumikuvat ennen ensi syksyä.


Askarteluista saa aikaiseksi myös pidemmän leikin. Tässä tyttöjen värittämät ja leikkaamat ponit juttelevat ja suunnittelevat uusia seikkailuja.

 Meillä kävi pihalla vieraisilla erään perheen uusi perheenjäsen, Hemmo. Hemmolla on ikää kohta 3kk ja hän on länsiylämaanterrieri eli westie. Aika hurmaava persoona.
 
"Olen leipuri pulla, kova kiire on mulla... " Kahden päivän aikana jokainen pääsi tekemään pikkuleipiä. Lapset leipoivat suussa sulavia kanelipikkuleipiä. Leipominen oli kaikista kivaa ja lapset olivatkin taitavia leipojia.

Tässä vielä ohje pikkuleipiin:
 
Kanelipikkuleivät:
 
250g  voita
        2 dl  sokeria   
          1  muna   
              5dl vehnäjauhoja
    1 tl kanelia
               2 tl leivinjauhetta
 
Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kananmuna lisätään. Lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Leivotaan pyöreitä palloja, painetaan kevyesti litteäksi. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 200 C:ssa n. 10 min.
 
 
 Kun lumi oli sulanut pihalta, saimme hakea pyörät varastosta. Pyöräilyvuoroa on ihan jonotettu, niin mukavaa se on.

Lapset kävivät leikkipuistoretken aikana kokeilemassa urheilukentän vieressä olevia kuntoilulaitteita ja juoksemassa kentällä. Toisella leikkipuistolla kaiveltiin aarteita. Lahosta kannosta löytyi mm. matoja.

 
 Äitienpäivän kunniaksi lapset ja lasten hakijat joivat kakkukahvit. Tarjolla oli Juvakodin keittiön tekemää ihanaa mansikkakakkua, lasten leipomia keksejä, kahvia ja mehua.
 
Lapset pääsivät nauttimaan tanssin riemusta, kun Tarja Himanen Sampolasta piti meille tanssia. Tanssiessa lapset saivat käyttää mm. huiveja ja nauhoja.
 
 Kevään ensimmäinen metsäretki tehtiin läheiseen metsään. Retkellä jatkettiin viimesyksynä aloitettua majojen rakennusta. Samalla ihmeteltiin ja tutkittiin mitä ihmeitä metsästä löytyy.

Leikkipäivänä lapset saivat leikkiä mieleisiä leikkejä, pelata pelejä, tehdä palapelejä, mikä kenestäkin oli mukavaa puuhaa. Jokaiselle löytyikin paljon mieleistä tekemistä.

 
 Lauleikkituokion musisointia. Soittimina munamarakassit, kulkuset, triangelit ja rumpu. Lauloimme ja leikimme mm. Prinsessa Ruusu linnassa, Mehiläisten piiri ja Kärpäslaulu. Prinsessa Ruusunen osoittautui suosituksi, sitä piti leikkiä toisenakin päivänä.

 
Välillä on hyvä pitää lihaskunnosta huolta. Tässä poikien punnerrushetki, kun odottelevat vessavuoroa ennen lepohetkeä. Hyvä esimerkki meille aikuisillekin, aina on aikaa kuntoilla.
 

 Oikein hyvää ja lämmintä viikonloppua kaikille!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti