perjantai 1. syyskuuta 2017

Viikko 35

Syksyistä perjantaita kaikille!


Tällä viikolla olemme touhunneet sekä sisällä että ulkona monenlaista mukavaa.
Maanantai oli tämän viikon ensimmäinen retkipäivä. Isommat lapset kävivät tutustumassa pururataan ja sen ympäristöön. Näimme retkellä mm. Joulupukin parran, erikois-etanan, vankilan ja koira-ystäviä. Löysimme myös marjoja suuhun pantavaksi; puolukoita, mustikoita ja vadelmia. Pururadalla lapset pääsivät harjoittelemaan ylämäkijuoksua, mikä sujuikin vauhdikkaasti. Retkellä keräsimme mukaan myös pihlajanoksia, jotka laitoimme päiväkodilla ruokapöytiin tuomaan syksyn värejä iloksemme.





"Joulupukin parta!" huudahti eräs lapsista iloisesti nähtyään naavaa puussa.


Lapset nimesivät tämän ukkoetanan erikois-etanaksi.
 

"Vankila-maja"





Pienemmät lapset suuntasivat retkelle Partalanpellon leikkipuistoon. Leikkipuistossa suosikiksi nousi hämähäkkikeinu, koska päiväkodin pihalla ei sitä ole. Lapsista oli mukava päästä välillä hieman erilaiseen ulkoiluympäristöön. Myös isommat lapset kyselivät jo milloin he pääsevät leikkipuistoretkelle, joten päätimme järjestää sellaisen ensi viikolle. Matkalla ihmettelimme myös kaivuria ja sen kaivamaa suurta kuoppaa.
Iltapäivällä saimme välipalalla maistella herkullista marjapiirakkaa, johon oli käytetty lasten keräämiä punaviinimarjoja.

Tiistaina ja keskiviikkona vietimme oman lelun päivää. Silloin lapset saivat tuoda kotoaan yhden lelun. Lelupäivinä näimme mm. traktoreita, autoja, crossipyörän, eläimiä, nukkeja, Frozen-hahmoja ja spinnereitä. Lapset saivat leikkiä omilla leluillaan mahdollisimman paljon, joten tiistaina keskityimme vain leikkimiseen.

Keskiviikkona pidimme jumppatuokiota suulle. Leikimme suutalon pesua, missä kieli puhdisti koko suutalon kitalaesta poskiin ja ylähampaista alahampaisiin. Lapset katsoivat samalla peilistä, miltä siivouspäivä suussa näyttää. Pullonpyöritysleikissä pullonsuun osoittama kuva toistettiin D-kielellä. Auto sanoo drndrndrndrndrndrn, norsu on nodsu, hattara on hattada jne. Tämä oli monien lasten suosikkileikki. Puhalsimme peiliin suulla "höyryä", johon sai piirtää sormella kuvan. Makeana loppuna nuoltiin ylähuulen päälle sivelty kinuskikastike.

Torstaina meidät oli kutsuttu Juvakodin sisäpihalle keittiön henkilökunnan vieraiksi katsomaan ruuan valmistusta soppatykillä. Peräkärryyn rakennetut ruuanvalmistuspadat vetivät sisäänsä 160 litraa kalkkunakeittoa. Juvakodin naiset esittelivät meille myös upean yrttipuutarhan, jossa kasvoi mm. tomaattia, kesäkurpitsaa, mansikkaa, kurkkua sekä minttua ja muita yrttejä. Aiemmin tutuiksi tulleet kanat saivat meiltä myös nyt runsaasti huomiota. Kanat näyttivät, kuinka osaavat seisoa yhdellä jalalla. Niiden herkkua näytti olevan apilat, joita niille annettiin verkon raosta syötäväksi.
Vierailun päätteeksi meille tarjottiin grillikatoksessa yrttipuutarhan antimista kesäkurpitsaa ja yrteillä maustettua dippiä. Lisäksi saimme nauttia lämmintä kaakaota ja avotulella paistettua naanleipää. Matkalla päiväkotiin näimme vielä jättitatteja. Maukas kalkkunakeitto, jonka valmistamisen saimme nähdä, maistui sekä lapsille että aikuisille tosi hyvin. Iltapäivällä lapset piirsivät vielä hienon kiitoskortin Juvakodin keittiön henkilökunnalle.

Tänään eli perjantaina meillä on ollut leikkipäivä. Olemme mm. pelanneet, leikkineet autoleikkejä, rakentaneet legoilla, ratsastaneet keppihevosilla sekä leikkinyt erilaisia liikuntaleikkejä pomppupalloilla ja hulavanteilla. Tänään meillä vaihtui myös uusi kiva ruokaloru.


"Niitä näitä, kaalinpäitä,
nuita, noita porkkanoita.
Lanttuja ja perunoita,
pannaan pataan kiehumaan,
sieltä lasten lusikkaan.
Tule, tule syömään."


 

 
 
 





 
 
 
 

"Tämä se on sitä elämää!"

 
 

 


Maukasta marjapiirakkaa päiväkodin omista punaviinimarjoista


Jäätekökioskileikki ulkona










 









Kiitoskortti Juvakodin keittiölle


 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti