perjantai 15. syyskuuta 2017

Viikko 37

Moikka kaikille!

Se olisi taas uusi viikko ja uudet kujeet jälleen täällä päiväkodillakin. Maanantaina meillä oli päivän ohjelmassa  syksyistä lehtiaskartelua, renkaissa temppuilua sekä vapaata leikkiä. Askartelussa lapset pääsivät värittämään puiden lehtiä paperille. Jokainen lapsi sai aluksi valita paperille mieleisiä lehtiä. Valittavana oli vaahteran, pihlajan ja koivun lehtiä. Tämän jälkeen lehtien päälle aseteltiin toinen paperi eli lehdet jäivät siis papereiden väliin piiloon. Sen jälkeen lapset valitsivat mieleisensä väriliidun ja värittivät paperille niin, että liitu oli kädessä "lappeellaan". Näin paperille siis alkoi syntymään lehtien muotoja todella hienosti. Lapset innostuivat tästä askartelusta todella paljon ja monet olisivatkin halunneet tehdä useamman työn. Tämä on helppo askarteluvinkki myös kotiinkin, koska tähän ei tarvitse muuta kuin valkoista paperia, liituja ja puiden lehtiä. Lapset tykkäsivät paljon myös temppuilla renkaissa ja leikkiä esimerkiksi viimeviikolla aloitettua kauppaleikkiä. Tiistaina pääsimme sitten lauluhommiin. Lauloimme ja leikimme pienryhmissä perinteisiä ja tuttuja lauluja esimerkiksi tuiki tuiki tähtönen, piiri pieni pyörii ja keinustuoli. Lisäksi lauloimme myös pari lasten toivelaulua. Ulkoilu sujui varsin kosteassa säässä vesisateen takia, mutta onneksi emme ole sokerista!
Keskiviikkona jatkoimme samoja juttuja kuin maanantaina. Ulkona lapsista oli mukavaa mm. ratsastaa keppihevosilla ja leikkiä erilaisia hiekkaleikkejä.


Syksyistä lehtiaskartelua
 




 




 



Hiekkaleikkejä

Keppihevoset



Torstaina päivän ohjelmassa oli suujumppaa ja laululeikkejä. Suujumppatuokion alussa oli taas ensimmäisenä vuorossa suutalon pesu. Tämän jälkeen puhalsimme helmiä lattiaa pitkin. Lapset pääsivät lähettämään myös lentosuukkoja ja niitä lähetettiin kuulemma mm. Kiinaan, Sveitsiin, Lontooseen, äidille, isille ja mummolle. Laululeikkituokiossa lapset pääsivät laulamaan ja leikkimään prinsessa ruususta, piparileikkiä ja syysliikuntaleikkiä. Nämä olivat roolileikkejä, eli lapset saivat pukeutua leikkeihin kuuluviin rooliasuihin. Tänään osa lapsista tutki kiinnostuneena myös hevosaiheisia kirjoja. Iltapäiväulkoilun aikana lapset tykkäsivät kovasti haravoida. Osa lapsista haravoi, osa nosteli "karhunkynsien" avulla lehtiä kottikärryihin ja osa kuljetti kottikärryillä lehtiä pois. Mukavan syksyistä puuhaa tuo haravointi!
Perjantaina vuorossa oli retkipäivä. Lähdimme koko porukalla retkelle lähimetsään. Metsäretket ovat todella hyödyllisiä lapsille, koska motoriset taidot kehittyvät metsässä liikkuessa paljon. Lapset olivat todella innoissaan metsäretkestä eivätkä he olisi halunneet millään lähteä sieltä takaisin päiväkodille.
Metsässä lapset näkivät mm. ketunleipiä ja hiirenkolon. Kaivoimme oksilla kaatuneita ja lahonneita puunrunkoja sekä kantoja. Näimme myös mm. sieniä, peikon pesän, kaksihaaraisen puunrungon ja upean majan. Matkalla päiväkodille ihmettelimme vielä sillalta virtaavaa vettä, joka kuljetti mukanaan koivun lehtiä.


Piparileikki laulutuokiossa

Suujumppatuokion helmiä

Paljon kiinnostusta herättänyt hevoskirja


Haravointihommissa


 
 
Ketunleipiä


Eräs lapsi näki tässä puussa ihmisen kasvot. :)

 
 

 


 
 
Mukavaa syksyistä viikonloppua kaikille!  
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti