perjantai 8. syyskuuta 2017

Viikko 36

Terveisiä päiväkodilta!


Maanantai alkoi mukavasti jo aikaisin aamulla, kun ensimmäiset hoitoon tulleet lapset tekivät hienon jumpparadan ja aloittivat päivän vauhdikkaalla aamujumpalla! Lapset tykkäävät paljon jumpparatojen rakentamisesta ja liikunnasta ja siksi meillä onkin päiväkodilla paljon erilaisia liikuntavälineitä, joita lapset saavat vapaasti käyttää.

Lasten tekemä jumpparata


Maanantaina aamupalan jälkeen meillä oli vuorossa askartelua, suujumppaa, omakuvien tekoa sekä vapaata leikkiä. Tämän päivän askartelutuokiossa teimme hienoja syksyisiä lehtiä ikkunoihin. Suujumppatuokio puolestaan aloitettiin suutalon pesulla. Sen jälkeen puhallettiin höyheniä ilmaan. Lapset pääsivät myös puhaltamaan pumpulipuikolla väriä paperille. Tämä oli todella mukavaa ja lopuksi lapset halusivat vielä piirtää pumpulipuikolla paperille. Tänään päiväkodilla kävi myös kirjastoauto ja sieltä saimmekin paljon uusia ja kivoja kirjoja luettavaksi.
Tiistaina jatkoimme askarteluhommia ja luimme satuja pienissä ryhmissä. Ulkoilut sujuivat mukavasti aurinkoisessa säässä.


Ihania syksyisiä sieniä
 
 
 
 

 
Suujumpan tuotos

Kirjastoautosta lainattuja kirjoja


 
 Keskiviikkona päivän ohjelmassa oli leipomista. Lapset pääsivät leipomaan ihania kanelipikkuleipiä ja se oli heistä todella mukavaa. Leipominen on ollut paljon toivottu juttu meidän päiväkodissa, joten onneksi pääsimme nyt vihdoin leipomispuuhiin. Ruuan jälkeen saimme maistella jälkiruuaksi valmiita pikkuleipiä ja ne maistui kyllä ihan jokaiselle. Monet lapset kertoivat innoissaan iltapäivällä vanhemmille  leipomisesta ja etenkin siitä, että leipomisen ohella he saivat myös maistaa taikinaa. Laitamme tänne blogiin kuvan kanelipikkuleipien ohjeesta, jos vaikka haluatte leipoa niitä myös kotona.


Leipomispuuhissa

Valmiit pikkuleivät


Kanelipikkuleipien ohje



 
Torstaina meillä oli leikkipäivä. Lapset pääsivät pienissä ryhmissä esimerkiksi pelaamaan sählyä, piirtämään ja värittämään sekä rakentamaan keppihevosille esterataa. Ulkoilun aikana useammat lapset innostuivat heittämään turbokeihästä. Ulkoilussa suurta suosiota herätti myös vedellä "maalaaminen", koska vettä olikin nyt tarjolla runsaasti sadekelin takia. Lapset siis tykkäävät "maalata" ulkona pensselillä ja vedellä esimerkiksi puomia ja leluvaraston seiniä.


Turbokeihään heittoa


Tänään eli perjantaina teimme myös monenlaista mukavaa. Aikaisin aamulla tulleet lapset halusivat leikkiä heti aamusta bussileikkiä. Lapset olivat vuorotellen bussin kuljettajia ison ratin kanssa ja muut istuivat bussin kyydissä. Bussi matkasi milloin mihinkin, esimerkiksi Eurooppaan, ratsastusleirille, kauppaan ja "mehtään".
Aamupalan jälkeen lapset pääsivät leikkimään paljon toivottua kauppaleikkiä. Tungosta riitti "S-Supermarketin" avajaisissa ja tavarat loppuivatkin hyllystä nopeasti. Kassalle oli pitkä jono, mutta asiakkaat jaksoivat todella hienosti odottaa vuoroaan. Kauppaleikin lisäksi pääsimme myös askartelemaan hammastikuista ja pihlajanmarjoista hienoja syksyisiä tikkuaskarteluja. Lapset tekivät todella taitavasti hienoja rakennelmia tikuista ja marjoista ja tykkäsivät siitä kovasti. Tällainen askartelu on helppo toteuttaa vaikka kotonakin.



Bussinkuljettaja työssään

Kauppaleikki

"S-Supermarket"

 

Pitkä kassajono
 

Ihania askarteluja pihlajanmarjoista ja hammastikuista






 Tässäpä tämän viikon kuulumiset, hyvää viikonloppua kaikille!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti