torstai 1. helmikuuta 2018

Viikko 5

Moikka moi!


Maanantaina aloittelimme viikkoa mukavasti leikillä, askartelulla ja kirjojen lukemisella. Isommat lapset leikkivät pienissä ryhmissä erilaisia leikkejä kuten kurki ja sammakko ja peili sekä erilaisia liikuntaleikkejä hernepusseilla. Osa lapsista jatkoi myös sydänaskartelujen tekemistä. Pienemmät saivat leikkiä yhdessä huoneessa taskulampuilla. Huone laitettiin pimeäksi ja lapset lukivat esimerkiksi kirjoja taskulamppujen valossa. :) Taskulamput ovat olleet tällä viikolla muutenkin suosittuja "leluja" lasten keskuudessa. Ulkoiluaikana isommat lapset ulkoilivat normaalisti päiväkodin pihalla ja pienemmät pääsivät hiihtämään. Lapset tykkäsivät taas kovasti hiihtämisestä; hiihdimme rantatiellä ja jatkoimme siellä vielä vähän matkaa kunnes käännyimme takaisin päiväkodille. Matkalla lauloimme lasten kanssa myös talvisia lauluja, joita olemme tässä viime viikkojen aikana opetelleet. :)

Tiistaina meillä oli ohjelmassa lauluhetki. Kokoonnuimme kaikki yhteen porukkaan laulamaan jo edelläkin mainittuja talvisia lauluja. Harjoittelemme niitä ystävänpäiväjuhlia varten ja kyllä lapset osaavat jo hienosti laulaa kyseisiä lauluja. Lauluhetken jälkeen lähdimme pienten kanssa jälleen hiihtoladulle. Tiistaina hiihtokeli ei ollut ihan niin hyvä kuin maanantaina, koska yöllä oli satanut lunta. Kannoimme sukset kainalossa rantatielle ja hiihdimme pienen matkan siellä. Hiihdon jälkeen lapset saivat nauttia lämmintä mehua sisällä ja jatkaa leikkejään.

Keskiviikkona ja torstaina isommat lapset lähtivät hiihtämään ja pienemmät leikkivät ja jatkoivat sydänaskartelujaan. Pienten kanssa toteutimme sydänaskartelut niin, että muotoilimme tyhjistä talouspaperirullista sydämiä, kastoimme rullat väriin ja painoimme sydämiä paperille.
Isommat olivat taas oikein innostuneita hiihtäjiä ja jaksoivat hiihtää pitkiäkin matkoja. Osa porukasta jaksoi hiihtää jopa Kaarihallin alikulkusillan luo ja takaisin!
Perjantaina jatkoimme samoja hommia kuin torstaina, eli askartelua ja hiihtämistä. Ne lapset jotka halusivat vielä hiihtämään lähtivät kohti hiihtolatua ja muut pääsivät päiväkodin pihalle leikkimään. Yöllä oli satanut taas paljon lunta ja lapset innostuivatkin rakentamaan hienoja lumilinnoja ja rakennelmia pehmeästä lumesta. Tänään vietimme myös erään lapsen syntymäpäiväjuhlia perinteisin menoin; lapselle ojennettiin syntymäpäiväkortti, laulettiin onnittelulaulu ja leikittiin hänen toiveleikkinsä.

Nyt kun käänsimme jälleen kalenterista uuden sivun, vaihtui meillä myös tietenkin uusi ruokaloru;


"Leivän leipoi siilimuori,

kettu perunoita kuori.

Pöllö etsi soppakauhaa,

hiiri pyysi ruokarauhaa."




Kirjojen lukemista taskulamppujen valossa :)


Reippaita hiihtäjiä!


Lämmin mehu maistui hiihdon jälkeen :)

Pienten sydänaskartelua :)

Hyvää viikonloppua kaikille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti