perjantai 26. tammikuuta 2018

Viikko 4

Talvisia terveisiä päiväkodilta!


Tällä viikolla olemme touhunneet paljon kaikkea sekä sisällä että ulkona. Alkuviikon kova pakkaskeli ja loppuviikon tuulinen sää muuttivat hieman meidän suunnitelmia ja siirsimme hiihtohommat odottamaan ensi viikkoa. Olemme tällä viikolla tehneet sisällä mukavia askartelujuttuja; pienet ovat jatkaneet keskenjääneitä talvisia lumiukkoaskarteluja ja isommat ovat jo aloitelleet uutta projektia; ihania sydänaskarteluja tulevaa ystävänpäivää varten. Pienemmät "rakensivat" lumiukkoja maitopurkin korkeista vesiväreillä maalatulle paperille. Lumiukot saivat itselleen tietenkin porkkananenät ja hienot hatut kartongista sekä luudat jäätelötikuista. Lisäksi pienet harjoittelivat myös saksien käyttöä leikkaamalla paloja valkoisesta silkkipaperista. Sen jälkeen he saivat rypistellä paperista "lumihiutaleita" ja liimata niitä lumiukon ympärille. :) Lumiukoista tuli kyllä todella hauskoja! Isommat pääsivät ystävänpäiväaskartelussaan harjoittelemaan ompelemista. Tällä kertaa he eivät kuitenkaan ompele kangasta, vaan lapset saavat ommella pahvilautaselle leikatun sydämen haluamistaan langoista. Näistäkin askarteluista tulee kyllä todella ihania! :)



Pienten ihania lumiukkoja :)
 
 

Isompien sydänaskarteluja :)


 



Olemme tällä viikolla myös laulaneet ja leikkineet talvisia lauluja. Olemme laulaneet mm. laulut Ratiritirallaa, Revontulitanssi, Talvella ja Juokse kellokas. Tiistaina oli niin kova pakkanen, että emme menneet ollenkaan ulos aamupäivällä. Silloin isommat lapset leikkivät sisällä mukavia viihdytysleikkejä ja pienemmät leikkivät omia leikkejään. Isommat leikkivät esimerkiksi vanhaa perinteistä suosikkileikkiä vettä kengässä. Lisäksi he leikkivät mm. pompelipossua ja popcornileikkiä. Samaan aikaan pienet saivat leikkiä lepohuoneessa haluamiaan leikkejä; he mm. ajelivat potkumopoilla ja pomppivat pomppupalloilla, leikkivät junilla, palikoilla ja nukkekodilla.
Tällä viikolla myös Uno-peli on ollut kovassa nosteessa. Lapset ovat halunneet päivittäin pelata unoa ja vielä useampaan kertaan. Olemme myös pelailleet muitakin pelejä, luettu kirjoja, muovailtu, tehty hamahelmiä, väritetty värityskuvia ja leikitty taikahiekalla. Touhua täynnä on siis ollut tämäkin viikko! Vaikka alkuviikon paukkupakkanen rajoitti hieman ulkoiluja, niin olemme kuitenkin myös päässeet uloskin leikkimään mukavia talvisia leikkejä.


Vettä kengässä.. :)

Pompelipossu!


Pienten sisäleikkejä pakkaspäivänä :)


Tämän viikon hittipeli; UNO!

Päiväkotimme osallistuu Suomen Ladun järjestämään kampanjaan "Ulkona kuin lumiukko". Kampanjan tavoitteena on tuoda esiin liikuntamuotoa, missä liikutaan lasten kanssa ulkona ja nautitaan lumesta. Aloitimme lumiukkojen rakentamisen torstaina ja rakensimme lumiukkoja päiväkodin pihalle sekä Esikon pihaan tulevan jalkakäytävän varteen. Lapset olivat todella innoissaan mukana lumiukkojen rakentamisessa. :)


Hieno lumilinna!


Ihania lumiukkoja :)



Iloista viikonloppua kaikille! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti