perjantai 5. tammikuuta 2018

Viikko 1

Uusi vuosi ja uudet kujeet!

Aloittelimme uutta vuotta tiistaina rauhallisissa merkeissä. Aamupalan jälkeen leikimme vapaasti lasten toivomia leikkejä ja vaihdoimme kuulumisia joululomasta. Lapset kertoivat mitä olivat saaneet joululahjaksi ja monet kertoivat myös uudenvuoden ilotulituksista. Keskiviikkona pääsimme heti juhlimaan, kun vietimme erään lapsen syntymäpäiviä. Synttärijuhlissa annettiin perinteisesti päivänsankarille kortti ja laulettiin onnittelulaulu. Juhlissa on myös ollut tapana, että päivänsankari saa valita toiveleikin. Tällä kertaa toiveleikki oli syksylläkin suosiossa ollut ralliautoleikki. Lisäksi synttärijuhlissa vieraili pöllö. :)
Keskiviikkona päiväkodin pienemmät lapset pääsivät loruilemaan mukavan lorupussin muodossa. Istuimme kaikki lattialla piirissä ja jokainen lapsi sai vuorollaan kurkistaa lorupussiin ja nostaa sieltä kortin, missä oli loru. Sen jälkeen luimme lorun ääneen yhdessä. Lauloimme myös aina lorupussilaulun ennen pussiin kurkistamista. Lapset innostuivat kovasti lorupussista ja osa heistä halusi leikkiä sillä vielä tuokion jälkeenkin.


"Kuka saa, kuka saa
lorupussiin kurkistaa,
tillin tallin tömpsis?

 ____ saa
   ____ saa
lorupussiin kurkistaa,
tillin tallin tömpsis!"




 
Synttäreillä vieraillut vanha pöllö. :)
 

Lorupussin kortteja

 

Torstaina ja perjantaina pidimme pitkästä aikaa lelupäivät. Lapset saivat siis tuoda mieleisensä sisälelun päiväkotiin ja leikkiä sillä pitkin päivää. Saimme nähdä taas monia uusia mukavia leluja ja kuulla tarinoita niistä; oli erilaisia pehmoleluja, autoja, helikopteri, Frozen-nukkeja, hevosaiheisia leluja, robottikoira-ja kissa, tabletti, piirustusalusta jne. Lelupäivä on aina toivottu ja odotettu päivä ja lapset saivat nyt leikkiä omilla leluillaan kahden päivän ajan.
Perjantaina eli tänään meillä oli myös vuorossa lasten esityksiä. Lapset esittivät toisilleen mm. esitykset Leijonaa mä metsästän ja Piiri pieni pyörii. Lapset tykkäävät paljon suunnitella ja esittää erilaisia esityksiä ja siksi annamme heille siihen usein mahdollisuuden. Tänään lapsilla oli esityksissä mukana mm. erilaisia soittimia.
 
Uuden vuoden ja kuukauden kunniaksi meillä vaihtui tietenkin myös ruokaloru. Luemme ruokalorun siis aina ennen aamupalaa, lounasta ja välipalaa ja otamme mukaan myös viittomia.


"Ruokaa kaipaa massut,
nam,nam,nam.
Ja voimia tarvii tassut,
pam,pam,pam.
Nyt syömään koko sakki,
että täyttyis takki."
 



Lelupäivien leluja :)




 
 
 



 

 

 



 

 
 

 Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! :)  

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti