perjantai 20. huhtikuuta 2018

Viikko 16

Aloitimme maanantaina viikon yhteisleikeillä pienryhmissä. Leikkeinä oli mm. Harakka hyppii maassa, Vanha vuohipukki, Cokis, hampurilainen ja ranskalaiset, Talonpoika, Tuolipiiri ja Vahtikoira, joka olikin nuorempien suosikki.
Tiistaina jakaannuimme jälleen ryhmiin. Minieskarit tekivät retken pesäpallokentälle ja leikkipuistoon. Pesiskentällä olikin jo hyvä potkiskella palloa. Nuoremmat lapset suorittivat sisällä liikuntarataa ennen ulkoilua. Rata sisälsi mm. tasapainoilua, ryömimistä ja hyppimistä.
Keskiviikkona pidimme leikkipäivän ja lapset saivat valita, mitä haluavat tehdä. Osa muovaili muovailuvahalla, osa piirsi ja väritti värityskuvia, erilaisia pelejä pelattiin ja nukkekodilla leikittiin. Junista tehtiin pitkiä letkoja ja niillä ajeltiin ympäriinsä.
Keskiviikkona kuntapäättäjistä Eija Luukkonen, Ritva Hänninen ja Aila Asikainen kävivät tutustumassa Esikon uusiin tiloihin. Myös lähiviikkoina saamme muutaman päättäjän vieraiksemme.
Torstaina minieskarit pilkkoivat erilaisia hedelmiä aina muutama lapsi kerrallaan.. He osasivatkin tosi hienosti käsitellä veitsiä, eikä yhtään haaveria sattunut. Innokkaat pilkkojat valmistivat ison kulhollisen hedelmäsalaattia, jota söimme koko talonväki jälkiruoaksi.Nuoremmat lapset lähtivät puolestaan retkelle pesäpallokentälle ja leikkipuistoon. Kentällä leikittiin mm. Kuka pelkää muumipeikkoa ja X-hippaa.
Perjantaina luimme satuja pienryhmissä. Lapset osaavat kyllä hienosti keskittyä kirjojen kuuntelemiseen ja pitävät siitä kun heille kerrotaan tarinoita.
Ulkoleikit ovat vaihtuneet lumihommista keväisempiin, mönkkäreitä ja traktoreita on ajelutettu kovaa kyytiä, esterataa rakennettu, muta/lumikakkuja tehty ja vielä lapioitu jäljellä olevia lumikasoja pienemmiksi. Kunhan kevät etenee pidemmälle, saamme keinuja ja muita välineitä pihalle.
Hyvää viikonloppua kaikille!
 



Tuolipiiri
Cokis, hampurilainen ja ranskalaiset
 




 

 
Leikkipäivän touhuja

Puiston riemua
 


Hedelmäsalaatin tekoa


Pesiskentällä
 
Esteradan voi ylittää monella tapaa
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti