perjantai 13. lokakuuta 2017

Viikko 41

Terveisiä päiväkodilta!


Heti alkuviikosta maanantaina ehdimme touhuta täällä päiväkodilla monenlaista mukavaa. Meillä oli tarkoitus aloittaa lasten kanssa "luontoprojektia", jossa lapset pääsevät rakentamaan erilaisista luonnon materiaaleista maisemaa ja leikkimään siinä. Muutama lapsi innostui tästä paljon ja he rakentelivat ja leikkivät luonnon materiaaleilla pitkän tovin. Osa lapsista puolestaan teki hamahelmitöitä, osa pelasi koripalloa ja rakenteli legoilla ja osa teki kynätehtäviä. Jokaiselle löytyi siis varmasti mieleistä tekemistä. Lapset eivät kiinnostuneet luontoprojektista sen enempää, joten päätimme tällä kertaa unohtaa sen rakentamisen ja tehdä seuraavina päivinä jotain enemmän mielenkiintoa herättävää toimintaa.

Hamahelmitöitä

Kynätehtäviä

Luontoprojektin rakentamista


Kestosuosikki; legoleikki :)


Tiistaina luimme pienissä ryhmissä kirjoja Aleksis Kiven päivän ja Suomalaisen kirjallisuuden päivän kunniaksi. Lapset pääsivät kuuntelemaan muun muassa sadut; Herra Jänis ja rouva Karhu, Erilaiset ystävät, Buu ja Bää siivoavat sekä Hei Tilda. Ulkona lapset tykkäsivät mm. ajella potkupyörillä, leikkiä hiekkaleikkejä ja rakentaa renkaista rataa.

Lukuhetken kirjoja




Lapset rakensivat renkaista hienon radan :)


Keskiviikkona touhusimme pienryhmissä myös kaikkea mukavaa. Pääsimme aamulla mm. piirtämään, pelaamaan sählyä, lukemaan kirjoja, pelaamaan pelejä ja leikkimään kotileikkiä. Ulkoilun aikana lapset tykkäsivät eniten leikkiä vesileikkejä. Räystään alle oli pitkän pitkä jono, kun lapset halusivat hakea sieltä vettä sankoihin, että he pääsivät "maalaamaan".

Vauhdikasta sählyä :)

Torstaina vuorossa oli retkipäivä. Päiväkodin isommat lapset lähtivät metsäretkelle ja pienemmät rantatielle. Isojen metsäretki sujui hienosti leikkien. Lapset lähtivät innoissaan leikkimään pienissä porukoissa metsässä omia leikkejään. Puun runko on metsässä suosittu paikka ja majat tietenkin kiinnostavat myös. Pojat keksivät myös metsässä hienon runon;

"Metsän ihanin menen ja puun ikkunan hakkaan.
 Puu katkee ja rikkoontuu.
Puu kattoo ihmisiä.
On ihana olla metsässä ja kaunis sää ja ihana päivä.
Puu kaatuu ihmisen päälle." (Poikien runo)

Myös pienten retki sujui hienosti. Juoksimme rantatiellä, kävimme sillalla ihmettelemässä veneitä ja katselemassa maisemia. Kävimme myös rannalla kokeilemassa veden lämpötilaa. Rannalla olimme hetken ihan hiljaa ja kuuntelimme ympäristön ääniä. Kysyimme lapsilta, mitä ääniä he kuulevat ja vastaus oli että joutsenia. "Joutsenten äänet" olivat kyllä todellisuudessa metsästä kantautuvia isompien lasten ääniä. Matkalla ihmettelimme tietenkin vielä tuttuun tapaan myös terveyskeskuksen rakennustyömaata.  Torstaina meillä oli myös oman lelun päivä ja lapset leikkivät mielellään omilla ja toistensa leluilla. Lapsilla oli paljon erilaisia leluja mukana, mm. Frozen-aiheisia leluja, hevosaiheisia leluja, autoja, nukkeja, moottorisaha ja legoja.


Metsäretken tunnelmia :)


Lapset katselivat sillalta maisemia :)






Perjantai aamuna aamupalalla lapset saivat maistaa kahvia jos halusivat. Suurin osa lapsista otti kahvia; osa joi mustana, osa maidon ja sokerin kanssa. Toisille kahvi maistui ja toisille ei. Lapset kippistelivät kahvikupeilla ja nauttivat aamukahvistaan hienosti. Perjantaina meillä oli myös oman lelun päivä. Lapset saivat vapaasti leikkiä omilla leluillaan pitkin päivää. Monella oli sama lelu mukana kuin torstaina, mutta jotain uusiakin leluja saimme nähdä, esimerkiksi paljon koira-aiheisia leluja. Eräällä lapsella oli mukana discopallo ja sen ympärille osa päiväkodin tytöistä rakensi hienon esityksen aamulla. Tytöt saivat vapaasti suunnitella ja toteuttaa esityksen lepohuoneessa ja me muut pääsimme sitten katsomaan esitystä. Lepohuoneessa oli tunnelmallisen hämärää, koska siellä ei ollut valoja päällä. Hienon valaistuksen antoi vain kyseinen "discopallovalo." Tytöt esittivät mm. leijonaa mä metsästän laululeikin, keinustuolilaulun sekä varjoteatteria. Esitykset olivat todella upeita ja mielikuvituksellisia ja kaikki muut lapset jaksoivat seurata niitä hienosti. On meillä taitavia lapsia täällä päiväkodilla, oli todella mukavaa saada nauttia virkistävistä esityksistä heti aamulla!


Lapset aamukahvilla :)

Kippis!




Lelupäivän leluja :)

Hienot valot discopallosta :)

Mukavaa viikonloppua kaikille, palaillaan taas ensi viikolla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti