perjantai 17. marraskuuta 2017

Viikko 46

Terveisiä päiväkodilta!


Uusi viikko ja uudet kujeet jälleen kerran. Maanantaina pääsimme heti aluksi lauluhommiin, kun harjoittelimme itsenäisyyspäiväjuhlassa esitettäviä laululeikkiesityksiä. Lauloimme laulut "Sinisiä, punasia ruusunkukkia" sekä "Pieni tytön tylleröinen". Myös ulkona leikit sujuivat mukavasti.
Tiistaina oli vuorossa lasten kauan odottama leipomispäivä. Tällä kertaa lapset pääsivät leipomaan karjalanpiirakoita. Lapset toivovat usein leipomista ja siksi he tykkäsivätkin karjalanpiirakoiden tekemisestä todella paljon! Ruuaksi meillä oli lohikeittoa ja mikäs muu keiton kanssa sopisi paremmin kuin lasten itse tekemät uunituoreet karjalanpiirakat, nam!
Leipomisen ohella meillä oli tiistaina myös paljon muuta tekemistä. Lapset pääsivät askartelemaan koristeita itsenäisyyspäiväjuhliin ja monet askartelivat myös omia juttujaan "rompetorin" tarvikkeista. Osa lapsista pelasi lautapelejä, katseli kirjoja ja leikki vapaasti haluamiaan leikkejä. Tytöt ratsastivat mielellään keppihevosilla ja rakensivat niille myös hienon esteradan.






Uunituoreet karjalanpiirakat :)


 

Esteratsastusta :)
 
 
Keskiviikkona ja torstaina lapset pääsivät tekemään ikkunoihin itsenäisyyspäiväkynttilöitä. Lapset saivat tuputella valkoista ja sinistä väriä ikkunaan sabluunan läpi. Lopuksi tietenkin tehtiin myös keltaisella värillä kynttilän liekki. Alempana on kuva näistä hienoista taideteoksista! Torstaina vietimme myös erään lapsen syntymäpäiviä. Lauloimme synttärisankarille perinteisesti onnittelulaulun ja leikimme hänen toiveleikin. Toiveleikkinä oli tällä kertaa ralliautoleikki.
Ulkona lapset pääsivät taas lumileikkeihin, joten kaivoimme varastosta uudelleen esille pulkat, lapiot ja kolat. Lapset vetivät innoissaan toisiaan pulkassa ja rakensivat lumiukkoja.
Tänään eli perjantaina lähdimme melkein heti aamupalan jälkeen ulos leikkimään. Sää ei tällä kertaa suosinut, kun vettä satoi ja ulkona oli todella märkää. Onneksi lapsilla silti leikit sujuivat hyvin.




Ihanat itsenäisyyspäiväkynttilät :)

Ralliautoleikki!

Mukavaa viikonloppua kaikille! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti