perjantai 3. marraskuuta 2017

Viikko 44

Terkkuja päiväkodilta!

Lomailijat palasivat maanantaina takaisin päiväkotiin ja pääsimme aloittelemaan viikkoa tutulla porukalla. Tällä viikolla meillä on ollut päiväkodilla jälleen kaksi tet-harjoittelijaa, joten uusiakin kasvoja olette saattaneet huomata. Maanantaina aamulla lapset mm. muovailivat, tekivät pujotteluhelmitöitä ja pelasivat pelejä. Aamupalan jälkeen askartelimme ja leikimme. Maanantain kohokohtina olivat kuitenkin ehdottomasti ulkoilut, koska lunta oli maassa jo sen verran, että lapset pääsivät onnellisesti lumileikkeihin. Haimme varastosta talvilelut eli pulkat, kolat ja lapiot ja veimme kesäleluja pois. Lapset rakensivat lumesta vaikka mitä mm. lumilinnoja, lumimopoja ja lumihevosia. Pulkat ja kolat olivat tietenkin heti myös kovassa käytössä.
Pojat rakensivat siis ison lumimopon ja he kertoivat siitä myös kaksi runoa;

"Ihana runo on,                                               
lunta saa syödä.
Tämä kulkee sata nopeasti,
ihana on tämä meidän mopo."

"Mopolla ajetaan kahtakymppiä,
mittari näytti viittäkymppiä.
Puu katkesi mopon päälle,
huppu lensi siihen pum päälle."






Poikien lumimopo :)


Tyttöjen tekemä "Unilumiukko", joka nukuttaa lapsia :)
Tiistaina jatkoimme samoja hommia kuin maanantaina. Aamupalan jälkeen askartelimme ja osa lapsista väritti värityskuvia, pelaili pelejä ja leikki vapaasti haluamiaan leikkejä. Ulkona lumileikit jatkuivat mukavan talvisessa säässä. Keskiviikkona meillä vaihtui uusi ruokaloru koska kuukausi vaihtui. Marraskuun ruokaloruna meillä on nalleaiheinen loru;

"Hiljaa, hiljaa nalle laulaa.
Nalle tahtoo ruokarauhaa.
Kädet yhteen laittakaa,
sitten voimme aloittaa."

Sekä keskiviikkona että torstaina askarteluhommat jatkuivat edelleen. Osa lapsista halusi ehdottomasti tanssia, joten meillä oli ohjelmassa myös tanssia. Lapset kuuntelivat cd:ltä musiikkia ja tanssivat sen tahtiin. He halusivat kuunnella mm. hevosaiheisia lauluja ja ratsastaa samalla keppihevosilla. Taikahiekka oli myös kovassa käytössä torstaina.




Erään lapsen hieno taideteos :)






Askartelupuuhissa :)



Tänään eli perjantaina aloittelimme ensimmäisten lasten kanssa aamua Fröbelin Palikoita kuunnellen ja mukana tanssien. Erään lapsen suosikkilaulu oli "Sutsisatsi" ja tanssiliikkeetkin onnistuivat hienosti. Aamupalan jälkeen oli sitten vuorossa vapaata leikkiä ja lautapelien pelailua. Sen jälkeen isommat lapset lähtivät viemään hautausmaalle kynttilää huomisen Pyhäinpäivän kunniaksi. Matkalla he näkivät mm. jäniksen jäljet ja oravan jäljet. Omissakin jalanjäljissäkin riitti ihmettelyä. Matkalla nähtiin myös suloinen koira. :) Isojen retken aikana pienemmät lapset leikkivät päiväkodin pihalla. Saimme tänään myös mukavan yllätyksen Juvakodin sopankeittäjiltä. He muistivat meitä hienoilla halloween leivoksilla, jotka herkuttelimme jälkiruuaksi. :)








 

Hienoja ja maistuvia halloween leivoksia :)

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti