perjantai 8. joulukuuta 2017

Viikko 49

Moikka!


Tällä viikolla aloittelimme maanantai aamua ensimmäisten lasten kanssa oikein liikunnallisissa merkeissä. Ensin pojat halusivat pelata liikunnallista lautapeliä ja sen jälkeen he vielä rakensivat ison jumpparadan. Kyllä tuli kunnon aamujumpat tehtyä jo hyvissä ajoin! Aamupalan jälkeen lapset saivat leikkiä vapaasti haluamiaan leikkejä ja sitten lähdimmekin jo ulos.






Tiistaina vuorossa olivat kauan odotetut Suomi 100 - Itsenäisyyspäiväjuhlat, jotka järjestettiin Kaarihallilla. Lapset olivat pukeutuneet hienoihin juhlavaatteisiin ja pientä jännitystä oli ilmassa jo heti aamusta alkaen. Linja-auto haki meidät päiväkodilta puoli kymmenen aikoihin ja sitten suuntasimme kohti kaarihallia.
Ensimmäisenä kättelimme kunnan hallituksen ja kunnan valtuuston puheenjohtajat ja sitten nostimme onnittelumaljat. Kaarihalli oli koristeltu oikein kauniiksi ihanilla suomiaiheisilla koristeilla. Seinillä oli lasten askartelemia suomenlippuja ja kieloja. Kaarihallissa oli myös kaunis sininen valaistus. Juhlissa oli ohjelmassa musiikkiesityksiä; mukavia perinteisiä lastenlauluja joiden tahtiin tanssimme innokkaasti. Tietenkin tarjolla oli myös pientä purtavaa, sekä suolaista että makeaa. Juhlat sujuivat oikein hienosti ja kaikki viihtyivät siellä hyvin. Kun pääsimme takaisin päiväkodille, nostimme täällä vielä onnittelumaljat 100-vuotiaalle Suomelle, sytytimme itsenäisyyspäiväkynttilän.

Torstaina meillä oli aamupalan jälkeen vuorossa vapaata leikkiä. Lapset mm. tekivät jumpparadan, roikkuivat renkaissa ja värittivät värityskuvia. Päivän ja varmaan koko viikon ehdoton kohokohta tapahtui kuitenkin ulkoilun aikana. Olimme leikkimässä päiväkodin pihalla, kun yhtäkkiä huomasimme jotain punaista vilahtavan päiväkodin vintin pyöreissä ikkunoissa. Katsoimme tarkemmin ja kukas siellä olikaan; no TIPSUTTAJA TONTTU! Tipsuttaja vilkutti meille ikkunasta monta kertaa. Hän tulee tänne päiväkodille joka vuosi näin joulunaikaan ja ilmeisesti eilen kun olimme kotona itsenäisyyspäivän vietossa, Tipsuttaja oli tänne saapunut. Lapset vilkuttivat innoissaan tontulle ja siitä riittikin juteltavaa koko ulkoilun ajan.
Yllätykset jatkuivat, vielä kun tulimme sisälle. Vintin portaille oli ilmestynyt kori, jossa oli pipareita ja joulukortti. Ennen ruokailua luimme yhdessä kortin viestin;

"PALJON TERVEISIÄ JA OIKEIN MUKAVAA JOULUNODOTUSTA
KAIKILLE ESIKON LAPSILLE!

TOIVOO: TIPSUTTAJA

PS. TOIVOTTAVASTI PIPARIT MAISTUVAT HYVÄLTÄ.."

Tipsuttaja oli siis ilmeisesti eilen leiponut täällä myös pipareita. Kylläpä lapset olivat innoissaan Tipsuttajan jättämästä yllätyksestä. Piparit maistuivat oikein hyvältä ruuan jälkeen!



Värityskuvia ja piirtämishommia..



Lapset ovat tällä viikolla kaivaneet mm. näitä hienoja onkaloita ulkona :)


Sieltä keskimmäisestä ikkunasta se Tipsuttaja-tontun punainen lakki pilkistää :)

Tipsuttajan yllätys Esikkolaisille :)

Tänään eli perjantaina meillä oli päiväkodilla disco. Lepohuone oli koristeltu hienoilla "tunnelmavaloilla" ja radiosta soi suomalaista musiikkia, mm. Fröbelin palikoita Suomalaisen musiikin päivän kunniaksi. Lapset tanssivat innoissaan koko aamun ja lopuksi nautimme vielä lasilliset appelsiinimehua ja dominokeksit. :)
Discon lisäksi lapset pääsivät vintille katsomaan Tipsuttaja-tontun kotia. Tunnelma oli jännittynyt, kun lapset hiippailivat vintille. Tipsuttaja ei ollut tällä kertaa kotona, mutta kyllä siellä oli "jälkiä" tontun liikkeistä; pienen sängyn reunalle oli jätetty pienet sukat ja tontun paita, huoneessa paloi kynttilöitä ja pöydällä oli pipareita. Yhdellä pöydällä oli kynä; olikohan Tipsuttaja kirjoittanut siinä meille eilisen kortin? Tipsuttajan koti oli oikein ihana ja tunnelmallinen, juuri sopiva pienelle tontulle.


Tunnelmavalaistusta discossa :)



Vauhdikasta menoa!


Tipsuttaja-tontun koti :)



 

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille! :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti