perjantai 15. joulukuuta 2017

Viikko 50

Heipparallaa!

Tällä viikolla meillä on ollut ohjelmassa mukavia jouluisia juttuja. Maanantaina aloittelimme jouluisia askarteluja. Isommat lapset askartelivat hienoja joulukuusia vihreästä kartongista. He saivat koristella kuuset mielensä mukaan esimerkiksi eri värisillä tähdillä. Pienemmät lapset puolestaan tekivät kauniit joulukranssit. Lapset saivat ensin leikata kranssin vihreästä kartongista ja sitten liimata siihen lahjapaperista leikattuja koristeita. Lopuksi kiinnitimme kransseihin vielä hienot kulkuset.
Tiistaina aloittelimme sitten pipareiden leivontaa. Lapset pääsivät pienissä ryhmissä leipomaan pipareita. Taikinan maistaminen oli monen lapsen mielestä mukavinta leipomisessa. Jälkiruuaksi saimme sitten tietenkin maistella valmiita pipareita ja kyllä nekin maistuivat kaikille!
Lapset ovat halunneet tällä viikolla myös laulaa joululauluja, joten olemmekin laulaneet ennen ruokailua joitakin joululauluja porukalla. Tiistaina vuorossa oli "Joulupukki, joulupukki" laulu, joka oli useammalle lapselle oikein tuttu laulu.
Tällä viikolla saimme päiväkodille myös joulukuusen.



Joulukranssien askartelua :)


Joulukuusien askartelua :)

Pipareiden leivontaa :)


Joulukuusikin saatiin vihdoin sisälle :)
Leivoimme pipareita myös keskiviikkona ja torstaina. Leivonnan lisäksi lapset jatkoivat jouluisia askarteluja ja leikkejä. Torstaina lapset mm. muovailivat, värittivät ja piirsivät jouluisia värityskuvia sekä pelasivat pelejä. Ulkona olemme koko viikon leikkineet lumileikkejä, koska lunta on tullut lisää ihan urakalla.
Torstaina pääsimme nauttimaan perinteisestä jouluateriasta. Lapset ihmettelivät kovasti ennen ruokailua, miksi meillä on tänään niin monta ruoka-astiaa tarjoilupöydällä. Jouluaterialla oli tarjolla mm. kinkkua, porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, silliä ja rosollia. Koko ruokalistan voi katsoa alla olevasta kuvasta. Jälkiruuaksi saimme tietenkin lasten leipomia pipareita.
Perjantaina lauloimme ja leikimme joululauluja. Lapset osaavatkin ulkoa jo monet laulut ja leikit.
Mukavaa viikonloppua kaikille!

Uunituoreet piparit :)



Muovailuhommia



 
 


Kauniit jouluiset kattaukset. :)

Hyvää perinteistä jouluruokaa!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti