perjantai 1. joulukuuta 2017

Viikko 48

Terveisiä päiväkodilta!


Tällä viikolla alkuviikko sujui lähes kokonaan juhlaohjelmien harjoittelun ja juhlavalmistelujen merkeissä. Pienet ovat harjoitelleet hienosti omia esityksiään ja isot omiaan.
Lapset ovat tietenkin myös leikkineet paljon; legoleikki, autoleikki ja nukkeleikki ovat olleet suosittuja tälläkin viikolla. Olemme myös pelailleet lautapelejä ja lukeneet kirjoja. Ulkoilut ovat ehdottomasti olleet lasten mielestä suosikkeja tällä viikolla, koska he pääsivät taas oikein kunnolla lumileikkeihin. Päiväkodin piha täyttyi päivittäin hienoista lumiveistoksista; oli lumiukkoja, lumihevosia, lumiautoja, lumilyhtyjä,"lepakon luolia" ja vaikka mitä hienoja teoksia. Lapiot ja kolat olivat kovassa käytössä, kuten myös pulkat. Keskiviikkona päiväkodin isommat lapset kävivät myös retkellä metsässä.


Lasten tekemiä hienoja lumiukkoja :)
 
 

 
 

 
 
Metsäretken tunnelmia!

Lasten tekemä "aamupala" :)  
Torstaina aamulla lähdimme jo aikaisin ulkoilemaan ihanaan talvisäähän. Ennen ulkoilua lapset tekivät palapelejä ja pelailivat mm. muistipelejä. Ulkona pojat innostuivat taas pelaamaan jalkapalloa lähes koko ulkoiluajan. Iso liukumäki ja leikkimökin kuisti osoittautuivat myös mukaviksi leikkipaikoiksi ulkoilun aikana. Leikkimökin kuistilla tytöt leikkivät mielellään kotileikkiä ja koululeikkiä.
Torstai-iltana vietimme kauan odotettuja päiväkodin itsenäisyyspäiväjuhlia. Juhla koostui lasten  upeista esityksistä ja lopuksi oli tietenkin tarjolla kakkukahvit. Lapset saivat itse osallistua juhlaesitysten suunnitteluun ja siksi he olivatkin esityksistä todella innoissaan. Lapset esiintyivät todella hienosti ja juhla onnistui muutenkin hyvin; tunnelma oli lämmin ja iloinen. Me päiväkodin työntekijät pukeuduimme kansallispukuihin ja lapsilla oli myös hienoja juhlavaatteita päällä. Päiväkoti oli koristeltu kauniiksi Suomi-teemalla; oli lasten tekemiä lippunauhoja ja ketjuja, paljon erilaisia kynttelikköjä ja kynttilöitä sekä tietenkin ulkona olevat ulkotulet.




Lasten tekemiä hienoja koristeita :)




Kauniit kukat koristamassa kahvipöytää. :)


 



Kaunis ja maistuva kakku Suomi-teemalla :)

Perjantaina eli tänään olemme leikkineet ja ulkoilleet sekä palautuneet eilisen juhlista. Lapset ovat mm. värittäneet talvisia värityskuvia sekä leikkineet taikahiekalla, barbeilla ja autoilla. Söimme tänään myös jälkiruuaksi eilisistä juhlista jäänyttä täytekakkua oikein hyvällä ruokahalulla. Juttelimme tänään paljon eilisistä juhlista ja kyselimme lasten ajatuksia;

"Piparit oli parhaita"

 

"Kakku oli tosi hyvää"

 

"Kiva kun isi ja äiti katto meijän esityksiä"

 

"Pieni tytön tylleröinen oli paras leikki"

 

"Kivaa kun sain juua mehua"

 

"Maamme laulu oli paras"


"Sinisiä, punasia ruusunkukkia oli hyvä"



 Tänään lapset ovat olleet todella innoissaan kuukauden vaihtumisesta. Aamulla kun kävimme kalenteria läpi, niin ei tarvinnut montaa kertaa kysellä mikähän mahtaa olla tämän kuukauden nimi. "JOULUKUU" kajahti hienosti useamman lapsen suusta. Lapset ovat myös kertoneet tällä viikolla paljon joulukalentereistaan ja odottaneet innolla milloin he saavat avata ensimmäisen luukun. No tänään oli vihdoin se päivä! Tänään meillä vaihtui tietenkin myös uuden kuukauden myötä uusi ruokaloru. Joulukuun ruokaloru on tietenkin tonttuaiheinen.

"Tonttu punasukka

pitkä parta, valkotukka.

Ruoka pöydän ääressä,

hiljaisuuden äänessä."







 Oikein mukavaa Joulukuun ensimmäistä päivää ja viikonloppua kaikille! Tästä se joulunodotus lähtee ;)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti